Ghid Pentru A Deveni Stapanul Propriei Vieti

42,00 RON
.

• Autor: Valeri Sinelnikov
• tradusa de: Petrica Armencea
• redactare: Carmen Radu
• coperta: Claudiu Voicu
• editura: Editura Helen
• nr. de pagini: 159
• anul aparitiei: 2018
• format: 14.5 X 20.5 cm
• ISBN:978-606-94143-3-0

Aspectul produselor reale poate fi diferit de cel prezent in imagini.

Cuvânt înainte

Valeri Sinelnikov este medic, homeopat, profesor și scriitor, autor al tehnicilor psihologice prezentate în cărţile Iubeşte‑ţi boala, Puterea intenției, Vaccin împotriva stresului sau Aikido psihoenergetic, Calea spre bogăţie sau Unde sunt îngropate comorile, Cursul practic al dr. Sinelnikov sau Cum să înveți să te iubeşti, Puterea misterioasă a cuvântului. Formula iubirii etc. Mulţumită modelului natural-vedic al conștiinței umane și a programării subconştientului, „mulți au fost capabili nu numai să îşi reconstruiască viața, să se schimbe în bine, ci, de asemenea, să scape de boli considerate incurabile din punctul de vedere al medicinei moderne, să creadă în ei înșiși și în unicitatea lor, să învețe să îşi gestioneze propria viață și să înțeleagă procesele vieţii, să îşi găsească iubirea și bunăstarea materială, adică să devină fiecare Stăpânul, Creatorul destinului tău. Cartea pe care o țineți în mâinile voastre conține viziunea autorului asupra vieții și a ordinii universale, asupra bolii, relațiilor umane, dragostei, bogăției, în ea regăsindu-se cele mai importante etape ale tehnicilor sale psihologice și exerciții de lucru cu sine. Adică, ceea ce puteți citi în mai multe cărți ale autorului a fost cumulat într-o singură carte. Aceasta este o carte-suport, o reamintire a ceea ce ați uitat sau aţi trecut cu vederea atunci când aţi citit cărțile lui Valeri Sinelnikov. Manualul de faţă este o introducere în tehnicile sale unice, o carte de reflecție pentru fiecare zi. O puteţi avea mereu la voi, o puteţi deschide la orice pagină și să vorbiţi din nou cu autorul ei, să intraţi cu el într-un dialog interesant și antrenant. 

La nivel subconştient subtil, fiecare om este o particulă a Universului. Și nu numai omul, ci orice lucru viu, orice obiect. Și aici toți suntem egali. Totul în această lume este unit printr-un singur scop comun: aspiraţia spre Întreg, adică spre Dumnezeu, Univers, Inteligenţa Supremă. Și fiecare contribuie cu aportul său unic la procesul universal de dezvoltare. Toți mergem într-o singură direcție, dar fiecare pe drumul său. Este important ca omul să îşi simtă valoarea, importanța și unicitatea în această lume, dar nu prin creșterea superiorităţii în relaţia cu ceilalți, deoarece fiecare persoană şi obiect sunt importante în felul lor, ci în baza unei conştientizări a unicității sale într-un organism unitar al Universului.

Idealul în viață poate fi doar un singur: Realitatea însăși, sau Dumnezeu, sau Adevărul, indiferent cum îl numim. Putem să îl numim Marele Mister. Idealul nostru trebuie să fie acel ceva indestructibil. Către acest ideal trebuie să aspirăm toată viața, iar toate celelalte din această lume sunt numai trepte pe Calea Cunoașterii. Cu această atitudine față de lume nu vei avea niciodată vreo dezamăgire în viața ta. Viața pentru tine va fi întotdeauna un Mare Mister, care trebuie dezvăluit cu orice preț.

În ultimele decenii, oamenii de știință au ajuns să creadă că Universul este un fel de energie pură de neînțeles, care are conștiință proprie. În creștinism, aceasta se numește Dumnezeu (sub nume diferite), în lumea musulmană– Allah, în Orient– Adevăr. Oamenii de știință o numesc vid fizic. Există și alte nume. Dar indiferent de modul cum vom numi acest ceva, aceste denumiri vor fi diverse metafore, modalități diferite de a vorbi despre același lucru. Această sursă a toate câte există, această Putere îi unește pe toţi, iar totul în această lume este baza vieții. Magicienii și vrăjitorii cunoşteau aceste lucruri, iar acum şi știința oficială știe deja că această energie misterioasă se poate supune impactului intențiilor unei persoane. Adică aşteptările noastre încep să influenţeze alte sisteme energetice și să aşeze evenimentele în conformitate cu așteptările noastre. Prin urmare, această sursă a existenţei, această forță care ne creează destinul este în noi.

De ce o persoană rămâne surdă atât la înțelepciunea străveche, cât și la concluziile oamenilor de știință moderni? Cum se întâmplă că, atunci când se confruntă cu aceeași Lume, oamenii o percep în feluri într-atât de diferite? Și motivul este din nou în omul în sine. În atitudinea sa față de ceea ce percepe. Se pare că, atunci când relaţionează cu o realitate inimaginabilă, bogată și complexă, oamenii ajung să creeze un model mizerabil al lumii, care le provoacă durere și suferință.

Mintea noastră subconștientă este un mare iluzionist, care, conform regulilor corespunzătoare, construiește o mare iluzie în fața noastră. Ne creează lumea (mai precis o microlume), ne protejează de haosul Universului, alegând pentru percepția noastră numai ceea ce consideră necesar și inofensiv. Dar, îndeplinind funcții creative și de protecție, pentru mulți dintre Ghid pentru a deveni stăpânul propriei vieți 9 noi, ea s-a transformat involuntar într-un temnicer. La final, mintea noastră nu ne permite să trecem dincolo de granițele lumii create. Ea vine în mod constant cu diverse trucuri, adesea folosind teama, pentru a ne convinge că iluzia pe care ne-o oferă reprezintă chiar realitatea.

Este foarte important pentru noi toți să înțelegem că totul în această lume este minunat și pur chiar de la început. Nu există nimic murdar în lume. Dumnezeu a creat totul curat și sfânt. Dacă percepeți vreun fel de „murdărie“, atunci este doar pentru că gândurile voastre sunt murdare. Universul, Realitatea este perfectă. Este imperfect modelul vostru despre această Realitate. 

Există o mare diferență între realitate și lumea noastră. Din copilărie am creat un model de lume, un model de realitate în care ne trăim întreaga viață încercând să-l îmbunătățim cumva. Și nu există modele rele sau bune. Întrebarea este dacă modelul este viabil și util. Pe de o parte, modelul nostru ne ajută să ne bucurăm de toate beneficiile pe care civilizația umană le-a acumulat pe parcursul mai multor secole, iar pe de altă parte ne creează restricții, întărindu-ne convingerea în faptul că modelul nostru, departe de a fi unul perfect, chiar este Realitatea în sine. Și această înșelăciune de sine ne îndepărtează de realitate și generează o stare de nemulțumire. 

Din copilărie am învățat să acceptăm descrierea lumii ca fiind realitate. Astfel, adulții îi trasează copilului direcția, iar el mai departe face unele schimbări sau aduce ceva nou în programul său de comportament. Acestea pot fi gânduri care fie îi îmbogățesc experiența de viață și îi fac viața mai interesantă și mai plină, fie i-o fac mai sărăcăcioasă și îi limitează individului Ghid pentru a deveni stăpânul propriei vieți 11 destinul nostru! Astfel, lumea noastră este o reflectare a propriilor noastre gânduri. 

Limbajul este cel care modelează conştiinţa și gândirea unei persoane. La urma urmei, din fragedă copilărie și până la o vârstă foarte înaintată, viața unei persoane este strâns legată de limbaj. Ce facem în viața reală cu ajutorul limbajului? În primul rând, comunicăm cu alte persoane, stabilim contacte, întrerupem relațiile. În al doilea rând, ne exprimăm sentimentele și emoțiile. În al treilea rând, naştem sentimente și reacții la alte persoane. Cu alte cuvinte, îi influențăm pe oameni. În al patrulea rând, limbajul este un sistem de cunoştinţe și acțiuni magice în lumea din jurul nostru. Limbajul este un instrument uimitor prin care oamenii comunică între ei. Limbajul este cel care păstrează toate cunoștințele umane din cele mai vechi timpuri şi până în zilele noastre. El face posibilă însăși existența și dezvoltarea culturii umane. 

Când spun „Cuvântul“, mă refer nu atât la ceea ce se pronunţă cu voce tare, ci ceea ce gândește un om, ceea ce pronunţă în interiorul lui. Ce crede el. Deseori întâlnim în viaţă oameni care spun un lucru, dar fac, respectiv posedă, altceva. Important este nu ceea ce spune persoana. Putem spune orice. Ceea ce contează este ceea ce crede ea. Ce gânduri-imagini domnesc în sufletul său, în mintea sa subconștientă. Fiecare dintre noi are o putere extraordinară. Această putere este realizată prin gândurile noastre, în care credem. Ţineţi minte cuvintele? „După credința voastră vi se va da!“

Alte produse in aceeasi categorie: