Cuvant inainte

Cuvant inainte

Dragi cititori, această carte reprezintă rodul cercetărilor mele, efectuate încă din perioada studenției, la universitatea de medicină. Ea vă va îndruma și vă va învăța să cunoașteți cauzele profunde ale bolilor voastre, precum și să vă însănătoșiți, fără a folosi medicamente – și chiar să preveniţi boala.

În calitate de viitor medic, la universitate am fost învăţat că, în tratamentul unei patologii, este necesară găsirea cauzei bolii și înlăturarea ei, însă pe durata celor șase ani de studii la universitate, apoi a celor doi ani de specializare, nu mi s-au explicat niciodată motivele apariției bolilor. Eu am tras concluzia că medicina oficială pur și simplu nu le cunoaște. Ea le cercetează, le caută de mult timp, dar încă nu le-a descoperit. Este un paradox! Pe de o parte, pentru vindecarea unui pacient este necesară cunoașterea cauzelor apariției bolii și eliminarea lor, iar pe de altă parte medicina nu cunoaşte aceste cauze. De aici ajungem la concluzia că medicina oficială nu elimină boala, ci doar contribuie la atenuarea suferințelor pacientului.

Însă eu mi-am dorit să identific aceste cauze. Am continuat să aleg calea cunoașterii, exact aceeaşi cale pe care medicina oficială a mers secole întregi, şi am constatat că, în ceea ce privește tratarea pacienților, în unele cazuri, într-o anumită măsură, medicina s-a degradat, chiar dacă activează de mai multe secole. Am înțeles că medicina oficială caută ceva, dar nu caută unde trebuie. Însăși abordarea pacientului și a bolii este greșită: dacă un pacient își tratează în spital ulcerul la stomac, iar după o perioadă este nevoit să se întoarcă din nou la spital, cu același diagnostic, înseamnă că boala nu a fost tratată, ci doar a fost „adormită” temporar. Dacă după aplicarea unui unguent cu hormoni, erupția cutanată dispare, iar după o anumită perioadă reapare, nici acesta nu poate fi numit tratament (sau vindecare). Dar câte boli așa-zis „incurabile” există? (Cancer, psoriazis, diabet, boli cardiovasculare grave, scleroză multiplă, epilepsie etc.)?           

Am început să caut alte căi. Am descoperit pasiunea față de plante, am adunat rețete populare, cuvinte magice pentru combaterea bolilor și chiar am lucrat o vreme cu un vindecător popular. Am fost interesat chiar și de domeniul acțiunii biocâmpului energetic uman, însă nici această informație nu m-a satisfăcut pe deplin. Simțeam că-mi lipsește esențialul în toate acestea. Ar fi trebuit să existe un model general, care cuprinde în sine toate metodele deja existente, acționând direct asupra persoanei și a bolii acesteia. Atunci am început să studiez homeopatia și, imediat după absolvirea universității, m-am angajat ca medic homeopat.

Homeopatia mă interesa ca medicină centrată pe persoană. Unul dintre principiile sale este restabilirea echilibrului dinamic al organismului, nu reprimarea bolii. Homeopatia are o strategie unică de abordare individuală a bolii şi a pacientului. În afară de aceasta, toate medicamentele sunt preparate din resurse naturale (ierburi, minerale, venin, insecte, secreții de animale, produse din bolile umane). Metoda de preparare și administrare a produselor homeopatice face imposibilă apariția efectelor adverse pentru organism sau dependența acestuia de preparatele homeopatice. Samuel Hahnemann, fondatorul metodei homeopatice, a fost un vizionar care a anticipat cu două secole ceea ce avea să se întâmple.                                          

Lucrând ca homeopat, mă bucuram de succesele pe care le obțineam în tratarea bolilor și eram încântat de această metodă. Eram mulţumit, pentru că reușeam să vindec acele boli pe care medicina oficială nu reuşise să le vindece. Dar au existat și insuccese. Atunci am început să observ, în modul cel mai minuțios, comportamentul pacienților și am înțeles că boala joacă un rol în organismul uman. În unele cazuri acest rol este vizibil, însă în altele rămâne ascuns. Pentru a găsi o explicație mai profundă la această întrebare, am început să studiez psihologia și psihoterapia. Am învăţat metoda hipnozei și am început să cercetez subconștientul uman cu cea mai mare precauție, respectând regula: „Nu face rău!”                            

Treptat, am început să realizez faptul că toate cauzele bolilor sunt ascunse în interiorul omului, și nu în exterior. Fiecare persoană își creează singură boala. Pe parcursul practicii mele am analizat sute de cazuri și de fiecare dată mă convingeam că factorii externi – precum alimentația, infecțiile, condițiile meteorologice – erau doar fundalul pe care se dezvolta boala respectivă. Există ceva mai profund în interiorul omului, care determină dezvoltarea fiecărei boli, şi nu are nicio importanță dacă această boală aparține corpului sau sufletului.                                                                                 

Pe atunci apăruseră cărțile lui R. Bandler și J. Grinder despre programarea neurolingvistică și hipnoza ericksoniană, care mi-au confirmat suspiciunile. Acești autori mi-au oferit instrumente concrete în studierea cu succes a tratamentului bolilor. O influență mare au avut, de asemenea, cărțile scrise de L. Hay, S. Grof, S. Lazarev, V. Jikarencev, G. Schatalova, C. Castañeda, precum și cărțile despre budismul Zen, sufism, yoga, taoism.                                                 

În mintea mea a început să se contureze schița unui model deosebit, pe care l-am numit: Noul Model al Conștiinței Umane sau Modelul Stăpânului Propriei Vieți. L-am numit nou pentru a-l diferenția de acea viziune care exista deja în conștiința oamenilor, conform căreia omul era considerat victimă și utilizator. Acest model nu este complet nou, deoarece se bazează pe legi cunoscute și vechi de când lumea. De ce stăpân? Deoarece fiecare om, din momentul în care începe să-și asume responsabilitatea pentru gândurile, cuvintele și acțiunile sale, își poate schimba viața.

Am început să experimentez acțiunea acestui nou model pe mine însumi. Efectul a fost surprinzător! În viața mea au început să apară schimbări uimitoare. Aceste schimbări țineau atât de sănătatea mea, cât și de întreaga sferă a vieții mele personale. Am început să mă simt minunat, sănătos și rezistent, aşa cum nu am fost niciodată. Percepția mea față de lumea înconjurătoare s-a schimbat. Pur și simplu mi-a apărut interesul față de viață.

Am început să utilizez principiile modelului meu în lucrul cu pacienții. Rezultatele au fost uimitoare. Modelul a funcționat într-o manieră formidabilă. Pacienții care au reușit să-şi însușească  acest model s-au vindecat de diferite boli, inclusiv și de așa-numitele boli „incurabile”. Dar m-am confruntat cu o problemă în activitatea mea: cum să induc în mentalitatea oamenilor experiențele și cunoștințele mele? Mi-am dat seama că fiecare persoană este unică prin individualitatea sa, prin opiniile sale bine conturate față de lume, iar a încerca să conving oamenii cu privire la opiniile mele şi a încerca să le impun principiile mele ar fi fost absolut inutil, ba, mai mult chiar, de nedorit. Da, modelul meu este cu adevărat simplu, dar, pentru a-l face accesibil tuturor, este necesar ca eu să mă aflu într-o stare de perfecționare continuă. Tocmai în acest scop am scris o serie de cărți despre tainele subconștientului, pentru a putea transmite în continuare cunoștințele și abilitățile mele.

Așadar, folosind cunoștințele acumulate, am elaborat un model interesant pentru vindecarea pacienților. Această metodă nu trebuie considerată în niciun caz o metodă comună de tratament: este doar o nouă abordare a ființei umane și a vieții ei – o abordare nouă a esenței bolii înseși. Metoda cuprinde multe tehnici, una dintre ele fiind imersiunea (cufundarea) în subconștient și programarea lui. Prin această metodă, am ajutat mii de persoane bolnave să se vindece și să devină mai fericite. Mai târziu am început să folosesc acest model pentru normalizarea diferitelor sfere ale vieții: viața profesională, serviciul, relațiile, finanțele.                               

Vreau să subliniez faptul că modelul meu nu e nici panaceu și nici Adevărul Absolut, ci este doar un complex de instrumente cu care puteți rezolva diferite probleme din viață în mod pozitiv. Acest model poate fi asimilat de fiecare dintre noi. Dacă nu știți ce să mai alegeți, deoarece ați experimentat prea multe metode în trecut și nu ați avut rezultatele dorite, atunci folosiți această metodă de imersiune și de programare a subconștientului.

PREFAȚĂ LA EDIȚIA A DOUA

 

Au trecut deja câțiva ani de când a apărut prima ediție a cărții Iubește-ți boala!. Între timp, am primit foarte multe scrisori de la cititorii mei din toate colțurile lumii.

Le sunt recunoscător pentru înțelegerea și susținerea ideilor mele. Am avut o satisfacție enormă să aflu că această carte le-a devenit un adevărat prieten.

Dar cel mai interesant a fost faptul că, în majoritatea scrisorilor, oamenii își exprimă mulțumirea pentru vindecarea pe care o obțin în urma citirii acestei cărți: mulți oameni au reușit să scape de boli și şi-au rezolvat multe probleme din viața personală.

Rezultă că cititorii mei fac tratament prin corespondență. Cartea mea este un ghid fidel pentru ei. Cred că acest lucru este posibil, deoarece, atunci când am lucrat la această carte, mi-am folosit nu numai cunoștințele, ci am pus în ea și o parte din inima și sufletul meu. Această carte este înzestrată cu o forță vindecătoare, deoarece noi suntem conectați între noi prin firele invizibile ale originii noastre comune și noi toți reprezentăm celulele unui singur organism: al Creatorului. Această carte este scrisă pentru voi, dragii mei cititori. Prin intermediul acestei cărți eu vin în casa voastră, în inima voastră.

 

Iată ce mi-a scris o cititoare:

 

Stimate Valeri Vladimirovici,

 

Cred că ziua în care prietena mea mi-a dat această carte s-o citesc a fost ziua când m-am născut a doua oară. Această carte mi-a schimbat toată viața... Nu numai că am scăpat de o mulțime de boli, dar am și făcut ordine în viața mea personală. Cu alte cuvinte, am înțeles pentru prima dată care este sensul vieții mele. Viața a devenit mai interesantă. 

Imaginați-vă cum m-am simțit când prietena mea mi-a cerut să-i restitui cartea. Pur și simplu m-am luat de ea.

- Ce-i cu tine? s-a mirat prietena mea.

- Și mie îmi trebuie această carte. Stă așezată mereu pe masă.

- Scrie-i medicului o scrisoare, ca să-ți trimită cărțile lui.

 

Vă rog mult, Valeri Vladimirovici, să-mi trimiteți cartea în două exemplare: unul pentru mine și unul pentru părinții mei.

 

Uneori, cititorii îmi descriu înfățișarea fizică în mod amănunțit, cu toate că nu m-au văzut niciodată și îmi spun că, în diferite momente dificile din viață, le dau îndrumări pentru rezolvarea problemelor. Dar cu o parte dintre ei – iar acest lucru a fost surprinzător și pentru mine – fac chiar sesiuni de hipnoză în timpul somnului!

Valeri Vladimirovici,

 

Aseară am avut un vis minunat! Ați venit la mine în vis pentru a mă trata. Nu-mi amintesc cuvintele pe care mi le-ați spus. Dar îmi aduc aminte că mi-ați făcut un masaj complicat și ați citit o rugăciune într-o limbă veche. Spre dimineață, mi-am dat seama că durerile din abdomen, care m-au chinuit atâta vreme, pur și simplu au dispărut. Am fost foarte uimită și mulțumită.

Au trecut deja șase luni de când s-a întâmplat acest fenomen miraculos. De atunci mă simt foarte bine și confortabil, chiar și în timpul menstruației. S-au schimbat complet și relațiile în familia mea: au apărut dragostea și înțelegerea.

Și soțul meu a citit această carte, apoi a citit Puterea intenției. Afacerile lui au început să prospere și să meargă foarte bine. Vă mulțumim mult! Așteptăm cu nerăbdare următoarele cărți.

 

Iată un alt exemplu de vindecare extraordinară cu ajutorul cărții:

 

  Stimate Valeri Vladimirovici,

De mai mulți ani sufăr de o durere cronică în partea posterioară a piciorului stâng. Am încercat să folosesc diferite remedii, atât din medicina modernă, cât și din cea populară, am citit multe cărți, dar fără niciun succes. De aceea, m-am supărat pe soția mea când mi-a adus cartea dvs. ca s-o citesc.

 – Citește-o tu, am bodogănit eu.

Iar după ce am citit titlul cărții, am adăugat:

– Acum trebuie să-mi iubesc boala? Dar cum s-o fac, dacă ea nu-mi dă pace şi nu mă lasă să trăiesc liniștit?

Soția mea a încercat să-mi explice ceva, dar eu nu aveam chef s-o ascult.

În ziua aceea am suferit dureri insuportabile în picior. Când soția m-a chemat la cină, m-am dus în bucătărie și m-am așezat la masă. Am mâncat şi am băut ceai. Când eram pe punctul să mă scol de la masă, am observat că durerea de picior mi-a dispărut.

Ciudat, m-am gândit, de obicei seara durerile deveneau mai pronunțate.

Dar când m-am ridicat, am observat că pe scaunul pe care stătusem așezat era cartea dumneavoastră... Se pare că soția a pus-o acolo și a uitat. M-am revoltat. E posibil? Nu poate fi adevărat! Să fi fost... cartea aceasta???

Am două diplome universitare și nu am crezut niciodată în lucrurile acestea. De aceea, mintea mea s-a implicat imediat să caute o explicație logică la acest fenomen, dar fără niciun rezultat. Atunci am hotărât că a fost o simplă coincidență și că nu merită să-i acord atenție.

  A doua zi a început să mă supere inima.

Iată momentul potrivit pentru a verifica, m-am gândit. Am luat cartea și am pus-o pe piept, în dreptul inimii. După câteva minute, durerea mi-a trecut.

Hm, interesant! Poate că merită să-l citesc pe acest Sinelnikov.

Am deschis cartea și am început să citesc. Chiar din primele pagini m-a cucerit. Am obiceiul de a-mi însemna pe marginea cărții diferite notițe. Acum cartea este scrisă și pe orizontală și pe verticală. Mi-ar plăcea mult să vă întâlnesc personal și să stăm de vorbă.

Vreau să vă spun că, studiind cartea, în sfârșit am înțeles care este cauza bolii mele, de care m-am vindecat acum definitiv. Nu mai simt nevoia să pun cartea în locurile unde simt durere, acum chiar o ajut pe soția mea să înțeleagă cauzele bolilor ei, cu toate că ea a citit cartea înaintea mea. Acestă carte este foarte utilă; dacă fiecare ar trăi după acest exemplu, societatea noastră ar fi mai bună.

Au fost descrise chiar și cazuri în care, cu ajutorul cărții mele, dădeau energie și forță vitală apei potabile, după care această apă era folosită pentru vindecarea bolilor grave.

Am menţionat aceste exemple nu pentru ca să începeți să puneţi cartea unde vă doare sau să o ţineţi deasupra unui pahar cu apă și să o transformați în apă sfântă. Omul are nevoie de Credință,  nu de credință oarbă, şi trebuie să conștientizeze faptul că aparține și este implicat direct în marele proces al creației. De aceea, mai întâi citiți cartea, gândiți-vă la viață, gândiți-vă care este rolul vostru în această lume. Reflectați.

Eu sunt convins că, încă din timpul lecturii acestei cărți, în viața voastră vor apărea mult așteptatele schimbări în bine.

 

Mult succes!


 

All comments

Leave a Reply