Vizitarea, folosirea, sau comandarea produselor vizualizate pe site-ul www.editurahelen.ro implica acceptarea „Conditiilor de utilizare” ce vor fi detaliate mai jos. Pentru folosirea in bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a „Termenilor si Conditiilor”. Ne rezervam dreptul de a efectua modificari ale acestor „Termeni si Conditii”, precum si orice modificari ale site-ului www.editurahelen.ro, fara o notificare prealabila.

 

Pentru a comanda carti de la Editura Helen  puteti folosi urmatoarele modalitati:

1) Completați formularul de pe site si veti fi contactat
2) Comanda prin telefon: 0371 308 080   (Program L-V: 09.00 – 17.00)
3) Comanda prin email la adresa: 
comenzi@editurahelen.ro

 

Drepturile de autor (Copyright)

Intregul continut al site-ului www.editurahelen.ro, incluzand: texte, imagini, grafice, elemente de grafica web, scripturi si orice alte date, este proprietatea „S.C. HELEN PREST INTERNATIONAL S.R.L.” sau a furnizorilor sai si este protejat conform „Legii drepturilor de autor” si legilor privind dreptul de proprietate intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul scris a oricaror elemente de pe site-ul www.editurahelen.ro, sau a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.

 

Responsabilitati privind produsele

S.C. HELEN PREST INTERNATIONAL S.R.L. nu poate f facuta responsabila pentru orice pagube aparute prin folosirea produselor achizitionate prin intermediul acestui site, in alte scopuri decat cele mentionate de producator. Returnarea produselor se poate efectua in conformitate cu dispozitiile OUG 34/2014. Pentru mai multe detalii va rugam sa vizitati sectiunea  „Politica de retur”.

 

Comanda
Prin finalizarea Comenzii Clientul garanteaza ca toate datele furnizate sunt reale si corecte, in caz contrar ar putea suporta consecintele acestor erori (Comanda intarziata, transmisa gresit etc).

Editura Helen  nu poate fi trasa la raspundere pentru informatii introduse eronat, din care pot decurge intarzieri de livrare. In acest context, toate taxele de transport efectuat in vederea reexpedierii Comenzii vor cadea in sarcina Clientului.

Prin finalizarea Comenzii, Clientul se declara de acord ca un reprezentant Editurei Helen  sa il contacteze prin orice mijloc disponibil convenit de catre Parti (e-mail/telefon) pentru confirmarea personala a Comenzii.

(Acest e-mail este doar o confirmare de primire a solicitării de comandă din partea dvs. Contractul privitor la cumpărarea acestor produse nu este încheiat până când Editura Helen  nu va trimite un e-mail care vă anunță că produsele au fost expediate.)

Anularea sau modificarea comenzilor plasate pe site se poate face daca si numai daca produsele sau serviciile nu au depasit etapa de expediere. Dupa acest moment, anularea se poate realiza numai in cazul in care produsele expediate prezinta defectiuni, caz in care aceastea pot fi inlocuite sau comanda poate fi anulata. Pentru plata realizata cu cardul, rambursarea sumelor va fi comunicata prin e-mail in momentul confirmarii anularii comenzii.

Editura Helen  poate refuza o Comanda in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara a exista obligatii intre parti si fara ca o parte sa poata pretinde daune, pentru urmatoarele situatii:
• neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului / a tranzactiei;
• date incomplete sau incorecte ale Clientului;
• activitatea Clientului poate produce daune site-ului Editura Helen;
• livrari consecutive esuate;
• alte motive obiective: in cazul in care Clientul nu garanteaza ca modul de plata este valid si ca nu este obtinut printr-o metoda frauduloasa sau exista suspiciuni cu privire la modalitatea de plata.

Chiar daca a luat toate masurile pentru ca informatia prezentata pe acest site sa fie exacta si corecta, Editura Helen nu poate fi raspunzatoare de inexactitati care pot aparea in completarea de catre Client a formularelor din site pentru finalizarea Comenzii. Utilizatorii sunt responsabili pentru evaluarea exactitatii, completitudinii si utilitatii informatiilor furnizate in cadrul formularelor disponibile pe acest site.

 

Livrarea

Livrarea se face prin Fan Courier, numai pe teritoriul României la adresa specificată de dumneavoastră. Vă rugăm să indicaţi adresa la care puteţi fi găsiţi și intervalul orar în care sunteți disponibil. Cheltuielile de expediţie sunt separate şi nu se regăsesc în preţul afişat în dreptul produselor de pe site-ul nostru. Tariful pentru livrare incepe de la 20 RON, in functie de zona de livrare.

Comenzile sunt procesate şi livrate de luni până vineri, cu excepţia sărbătorilor legale. Comenzile primite după ora 12:00 vor fi procesate şi expediate în ziua următoare. Comenzile primite in ziua de vineri, după ora 12:00 vor fi procesate luni, săptămâna următoare. Termenul de livrare începe odată cu primirea email-ului de confirmare a comenzii. Exceptând cazurile neprevăzute, comenzile vor fi livrate în maximum 5 zile lucrătoare de la data plasării comenzii.  Editura Helen  nu este responsabilă pentru întârzierile neprevăzute. Din motive de securitate, solicităm semnarea ordinului de livrare a comenzii. Nu se fac livrări catre Căsuţe Poştale sau Oficii Poştale. Vă rugăm să verificaţi, la livrare, conformitatea comenzii: integritatea pachetului, corespondenţa codului de livrare cu cel din comandă. Vă rugăm să semnalaţi orice lipsă a conformităţii în scris atât în documentaţia firmei de curierat, cât şi pe adresa editura.helen@yahoo.ro. Dacă produsul primit este deteriorat, recomandăm returnarea lui în starea iniţială. Pierderea sau deteriorarea produselor comandate pe site-ul www.editurahelen.ro  trece în responsabilitatea dumneavoastră, odată cu semnarea documentelor de transport.

 

Condiții de Retur

Conform Ordonanței de urgență nr 34/4.06.2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor la distanță, cumpărătorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului.

 

Cheltuielile directe de returnare a produselor sunt în sarcina cumpărătorului. Adresa de returnare a produselor este: Ploiesti, strada Marmures nr.12, camera 178.

Rambursarea sumelor se va face în cel mult 30 de zile de la data acceptării returului de către Helen. Pentru a fi acceptată returnarea produselor, acestea trebuie să fie în aceeaşi stare în care v-au fost livrate (să nu fie deteriorate; integritatea documentelor însoţitoare). 

  Modalitati de plata

1.Ramburs

Se platesc produsele curierului care livreaza impreuna cu taxele de livrare incluse in valoarea facturii.

2. Plata prin Card online pe site-ul www.editurahelen.ro

- Se pot efectua plati online cu cardul (personal sau al firmei);

- Cardurile acceptate sunt cele emise sub siglele VISA (Classic si Electron) si MASTERCARD;

- Nu se percepe niciun comision suplimentar pentru tranzactii;

- Pentru finalizarea oricarei tranzactii trebuie furnizat: codul cardului (toate cifrele de pe fata cardului, fara spatii); data de expirare; ultimele trei cifre de pe spatele cardului inscriptionate pe banda cu semnatura ta..

Iată cum se va derula tranzacţia:

În ecranul de plată va trebui sa alegi numărul de telefon mobil pe care vei primi codul unic de validare a tranzacţiei.

Vei primi codul unic de validare prin SMS pe numărul de telefon mobil declarat la bancă.

Confirmi tranzacţia introducând codul unic în ecranul de plată. Codul se emite pentru fiecare tranzacţie online şi este valabil timp de 15 minute.

Utilizând 3D Secure, datele cardului tău nu vor putea fi cunoscute în niciun moment de vânzătorul virtual. Se evită astfel orice situaţie în care o tranzacţie ar putea fi realizată fără acordul tău.

Facturare – plati
Pretul, modalitatea de plata  sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Client o factura pentru Produsele si Serviciile livrate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Plata se face ramburs la primirea coletului sau prin intemediul platii securizate online implementate in site

 

 Exonerarea de raspundere
Editura Helen garanteaza ca site-ul, serverele pe care este gazduit, sau e-mailurile trimise de la Editura Helen  sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator. Utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu, Editura Helen fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site. 

Prelucrarea datelor cu caracter personal
Categoriile de date personale care asigura inscrierea pe site si efectuarea comenzilor sunt: numele si prenumele, sexul, data si locul nasterii, telefon/fax, adresa (domiciliu/resedinta), e-mail, CNP. 

Datele colectate cu privire la newslettere si alerte sunt confidentiale. Editura Helen  va putea selecta Utilizatorii carora le va trimite newslettere si alerte. Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, si Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, Editura Helen  are obligatia de a prelucra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale furnizate de Utilizatori.

Scopul colectarii datelor cu caracter personal este: gestiune economico-financiara, reclama, marketing, publicitate, statistica, servicii de comunicatii electronice, informarea Clientilor privind evolutia si starea Comenzilor.

Completarea de catre Utilizatori a formularelor pe site echivaleaza cu acceptarea neconditionata ca aceste date sa fie incluse in baza de date a Editurii Helen  si cu utilizarea si prelucrarea de catre Editura Helen, afiliatii si colaboratorii acestora pentru desfasurarea activitatilor enumerate mai sus, inclusiv, dar nelimitandu-se la furnizori de servicii de marketing, curierat, servicii de plata.

Clientilor le sunt garantate drepturile prevazute de Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de se adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor sale. Clientii au dreptul de a solicita stergerea totala sau partiala a datelor cu caracter personal. Clientul poate solicita oricare dintre drepturile enumerate mai sus in baza unei cereri scrise, semnate si datate, inaintata catre sediul editurii. 

Refuzul furnizarii acestor date determina imposibilitatea onorarii Comenzilor.

In cazul in care Clientul isi modifica prin utilizarea formularelor de pe site datele personale livrate deja catre Editura Helen si exista Comenzi in derulare, Comenzile isi pastreaza datele de la momentul plasarii Comenzii iar livrarea produselor se va face luandu-se in considerare datele nou modificate.

Editura Helen nu solicita Utilizatorilor sai prin niciun mijloc de comunicare (telefon/e-mail etc) informatii confidentiale, date despre conturi bancare, parole personale etc. In cazul in care Utilizatorul le divulga unor terti, acesta poarta intreaga responsabilitate pentru actiunile sale. Astfel, in cazuri de divulgare de astfel de date, Utilizatorul nu poate tine raspunzator pe Editura Helen  pentru niciun fel de prejudiciu.

Email pentru informatii;  gdpr.dpo@helenprest.ro

 

MODIFICĂRI

Editura Helen îşi rezervă dreptul de a modifica oricând termenii şi condiţiile de faţă, fără vreo notificare prealabilă. Modificările vor fi afişate în acest loc şi vor avea efect imediat, iar utilizarea site-ului în continuare înseamnă acceptarea implicită a acestora de către dvs.

 

LEGISLAŢIA APLICABILĂ

Termenii şi condiţiile de utilizare se supun legislaţiei române în vigoare.